Szalonnás májragu szalvétában


Hozzávalók:


- 50 dkg csibemáj,
- 20 dkg kockázott baconszalonna,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 kis cukkini,
- 1 szál sárgarépa,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 mk. morzsolt majoranna,
- 2 ek. olaj,
- 2 dl húsalaplé,
- 1 dl testes vörösbor,
- 1 kk. pirospaprika,
- 5-6 vastagabb sós palacsinta,
- 2 dl tejfö 1 kk. Piros Arannyal ízesítve (lehet csípős is),
- 1 csomó apróra vágott petrezselyem,
- só, bors.

A baconszalonnát üvegesre pirítjuk és kiszedjük a zsírjából.

A zsírba először a felkockázott hagymát, majd ha üvegesre pirult a kis kockára vágott répát és cukkinit is hozzáadjuk. Kissé lepirítjuk. Szűrőkanállal lábosba szedjük és a zsírba a nagyobb darabokra vágott csibemájat tesszük és 3-4 percet pirítjuk, meghintjük piros paprikával és majorannával átkeverjük és zsírjával együtt a lábosban lévőkhöz adjuk.

Hozzáadjuk a forró húsalaplevet. És bacon kockákat, majd kis lében fedő alatt pároljuk. 10-15 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a fedőt levéve lassú tűzön majdnem zsírjára pirítjuk (azért egy kis sűrű lé maradjon alatta).
Megkóstoljuk és sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel éppen csak kissé megtörjük, nem pépesítjük le teljesen!

A palacsinta egyik felét félujjnyi vastagon megkenjük a raguval. A másik felét ráhajtjuk és még egyszer kissé ferdén meghajtjuk.