Süldő pecsenye egyszerűen



Hozzávalók:

-  1 süldőcomb (kicsontozva) kb. 1 kg-os,
-  2-3 gerezd fokhagyma,
-  5 dl sör,
-  2 ujjnyi vastag szelet füstölt szalonna,
-  1 mk. őrölt kömény,
-  só, bors.

A malac combot alaposan átmosom. Meleg vízben a bőrét éles késsel lehúzogatom. Leöblítem és kicsontozom.

A bőrét egy éles késsel szépen bevagdalom, majd a húsos oldalát bedörzsölöm a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és köménymaggal.

Az egyik szelet szalonnát felkockázom és kisütöm a zsírját. Ez a zsír kerül tepsibe a hús alá.

Előmelegített sütőbe teszem és 180°C-on 2 óra alatt megsütöm. Időnként sörrel locsolgatom és kenegetem a füstölt szalonnával.

Ha kész kissé hagyom hűlni és utána bőrére fektetve felszeletelem.

Párolt vörös káposztával igencsak kívánatos eledel.