Hozzávalók:
- 1 süldőcomb (kicsontozva) kb. 1 kg-os,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 5 dl sör,
- 2 ujjnyi vastag szelet füstölt szalonna,
- 1 mk. őrölt kömény,
- só, bors.
A malac combot alaposan átmosom. Meleg vízben a bőrét éles késsel lehúzogatom. Leöblítem és kicsontozom.
A bőrét egy éles késsel szépen bevagdalom, majd a húsos oldalát bedörzsölöm a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és köménymaggal.
Az egyik szelet szalonnát felkockázom és kisütöm a zsírját. Ez a zsír kerül tepsibe a hús alá.
Előmelegített sütőbe teszem és 180°C-on 2 óra alatt megsütöm. Időnként sörrel locsolgatom és kenegetem a füstölt szalonnával.
Ha kész kissé hagyom hűlni és utána bőrére fektetve felszeletelem.
Párolt vörös káposztával igencsak kívánatos eledel.