Szaftos dámvad apróhús




Hozzávalók:

- 80 dkg dámvad színhús felkockázva,
- 3-5 dl kefir,
- 3 evőkanál olaj,
- 2 fej apróra vágott vöröshagyma,
- 2 mk. morzsolt kakukkfű,
- 1 mokkáskanál morzsolt majoranna,
- 2 kk. mustár,
- 2 dl tejföl,
- 2 dl tej,
- 1 mk. curry por,
- 2 babérlevél,
- só, bors.

A kefirt elkeverjük a szárított zöldfűszerekkel és a curry-vel, belekeverjük a felkockázott sózott, borsozott húst. 2 napig lefedve hűtőben érleljük.

Egy lábasban a felhevített olajon megfonnyasztjuk a hagymát. Ráöntjük a pácleves húst és hozzáadjuk a tejet, tejfölt, a mustárt, valamint a babérlevet.

Lassú tűzön fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét nagyon elfőné kevés kefirrel pótoljuk.

Köretnek galuskát, vagy masni főtt tésztát adunk.