Szalonnás pulykamell



   Hozzávalók:
           
           
- 0,8 kg pulykamell filé,
- 10 dkg füstölt kenyérszalonna fele tűzdelésre, fele szeletelve,
- 15 dkg szeletelt bacon szalonna,
- 1 ek. mustár,
- 8 dkg vaj, egy kanál étolaj,
- 10 dkg zöldborsó,
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld,
- 1 tk. szárított majoranna,
- 15 dkg trappista, vagy ementáli sajt,
- 1 bagett pirítósnak,
- 3 fej fokhagyma,
- 3 db grillezett cukkini, 5 db kaliforniai paprika,
- 1 ág rozmaring, vagy púpozott mk. szárítmány,
- 2 dl főzőtejszín,
- 1,5 dl olíva salátaolaj,
- olaj, só, bors, frissen reszelt szerecsendió.
           
           
A húst megmossuk. Leszárítjuk és kissé szétnyitjuk.
Megtűzdeljük szalonna darabokkal, átkenjük mustárral, enyhén
megsózzuk, borsozzuk és meghintjük kis szerecsendióval, a zöld fűszerekkel (a petrezselyem felét használjuk itt el),
ráfektetjük a szalonna szeleteket, majd hengeresre formáljuk és megkötözzük szalámi kötéssel, hogy henger alakúra süljön.
Előmelegítjük a sütőt (220 fok).
Közben egy nagyobb tepsiben, vagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és az olajat hozzáadva átforgatjuk benne a húst és
kifehérítjük.
           
A tepsibe fektetjük a húst és alufóliával lefedjük.
A sütőt alacsonyabb hőre 180 fokra állítjuk és a pulykát jó félórát fóliában pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és hozzáadjuk a zöldborsót, majd a saját levével locsolgatva puhára sütjük a húst.

Ha megpuhult a hús kiszedjük és kissé hűtjük, hogy szépen tudjuk majd szeletelni.
Egy lábosba kiöntjük a pecsenyelevet, ebbe beletesszük a maradék zöld fűszereket, kaliforniai paprikát, a zöldborsót, a reszelt sajtok háromnegyed részét a főzőtejszínt és az olaj 3/4-ed részét. Ez utóbbiakat adagonként nem kapkodva.
Meghintjük szerecsendióval, borssal és kevés sóval és beforraljuk mártás sűrűségig.
           
Tálaláskor a felszeletelt kerek pulyka szeleteket átvonjuk a mártással és meghintjük zöld petrezselyemmel, valamint a maradék reszelt sajttal.
                      
Köretként grillezett cukkinit, paprikát (olíva olajjal meglocsolva, sózva és borsozva) és fokhagymás pirítós szeleteket kínálunk.