Szilvás pulykaragu vörösboros lilakáposztával



  Hozzávalók:


- 40 dkg pulykamell felkockázva,
- szilvabefőtt lével együtt, vagy 5-6 szem  friss szilva,
- őrölt fahéj, őrölt gyömbér, szegfűszeg, só, bors,
- finomra darált dió,
- 2 dl tejszín,
- 2 ek olívaolaj,

A káposztához:
- körülbelül 30 dkg vörös káposzta,
- 1 közepes lilahagyma,
- 2 evőkanál vörösborecet,
- 2 dl vörösbor,
- só, bors, babérlevél,
- 1 evőkanál cukor, vagy édesítőszer,
- olívaolaj.

Felmelegítettem az olajat és megpirítottam a pulykakockákat.
Hozzáadtam a szilvabefőttet a levével együtt és belekerülnek a fűszerek is.
Néhány percig együtt párolom, majd a tejszín következik.
Végül a finomra aprított dióval sűrítettem.

Ha a hús megpuhult kész a ragunk. (A szegfűszeget kiszedem belőle a végén.) Melegen tartom.

Kb. 2-3 ek. olívaolajon megpirítom a lilahagymát, majd hozzáadom az édesítőszert.
Együtt karamellizálom, majd jön rá a vörösborecet. Megfűszerezem és egy kicsit összeforralom.
Következhet a káposzta és a vörösbor, majd egy kis (1,5 dl) vizet adok még hozzá.
Fedő alatt roppanós-puhára párolom.