Tálalási mennyiségek

Előétel: 15-20 dkg
Leves: 3-4 dl
Mártások, szószok: 1-2 dl
Főzelék: 2,5-3,5 dl
Szelethús: 2 szelet
Csontos hús: nem  tálaljuk előre
Hal: 2 patkós szelet, vagy 20 dkg
           
Sült burgonya: 15 dkg
Főtt burgonya: 15 dkg
Főtt tészta: 20 dkg
Tarhonya, rizs: 20 dkg
Galuska: 20 dkg
           
Palacsinta: 2 db
Rántotta: 2 tojásból
Főtt tojás: 1-2 db
           
Saláta: 15 dkg
Kompót: 10 dkg
Friss gyümölcs: 15-20 dkg
_________________________________________________

Természetesen nem mindegy, ki fogyasztja az ételt. Gyermek, nehéz fizikai munkát végző ember, serdülő kamasz, vagy idősebb ember.
           
Értelemszerűen ezt is vegyük figyelembe!