Hozzávalók:
- 70 dkg tarja szeletelve,
- 5 dkg felkockázott bacon,
- 2 ek. liszt,
- 25 dkg kézi tarhonya,
- 1 dl olaj,
- 6 dl húsalaplé,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 nagy paradicsom,
- 1 nagy húsos TV zöldpaprika,
- 1 hegyes erős zöldpaprika,
- 1 ek. Piros Arany,
- 2 kk. morzsolt majoranna,
- 1 kk. rozmaring, vagy két ág,
- 4 dl húsalaplé,
- 1 csomó vágott petrezselyemzöld,
- só, bors.
Először kevés forró olajon megforgatjuk a tarhonyát, hozzákeverjük a kockázott paradicsomot és zöldpaprikát, majd jól elkeverjük. Pici sóval ízesítjük, hozzákeverjük a Piros Aranyat, majd 3 dl alaplével felengedjük, jól átkeverjük és beletesszük 2 dkg szalonnát és a megtisztított hagymát egészben. Mérsékelt tűzön, fedő alatt, puhára pároljuk. Ha még nem puhult meg a tarhonya, de levét elfőtte pótoljuk alaplével. Ha kész a hagymát kivesszük belőle és melegen tartjuk.
A felkockázott maradék szalonnát olajon megpirítjuk, ha kezdi a zsírját kiadni a szalonnát félretesszük.
A tarja szeleteket sózzuk borsozzuk és lisztben megfogatjuk, majd mindkét oldalukat kissé megpirítjuk az olajos zsírban. A szelethúsokat visszatesszük a lábosba meghintjük majorannával és rozmaringgal, húsalaplével felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha lefőne hamarabb a leve, vízzel pótoljuk. Ha szálas rozmaringot használtunk azt a végén vegyük ki! !
Tésztás tálra halmozzuk fel a tarhonyát, hegyes erős paprika karikákkal és a pörccel díszítve.
Húsos tálba a szelethúst lapolva fektessük és locsoljuk meg szaftjával, hintsük meg petrezselyemzölddel.