Tarhonyás sertéshús



Hozzávalók:

-   70 dkg tarja szeletelve,
-   5 dkg felkockázott bacon,
-   2 ek. liszt,
-   25 dkg kézi tarhonya,
-   1 dl olaj,
-   6 dl húsalaplé,
-   1 fej vöröshagyma,
-   1 nagy paradicsom,
-   1 nagy húsos TV zöldpaprika,
-   1 hegyes erős zöldpaprika,
-   1 ek. Piros Arany,
-   2 kk. morzsolt majoranna,
-   1 kk. rozmaring, vagy két ág,
-   4 dl húsalaplé,
-   1 csomó vágott petrezselyemzöld,
-   só, bors.

Először kevés forró olajon megforgatjuk a tarhonyát, hozzákeverjük a kockázott paradicsomot és zöldpaprikát, majd jól elkeverjük. Pici sóval ízesítjük, hozzákeverjük a Piros Aranyat, majd 3 dl alaplével felengedjük,  jól átkeverjük és beletesszük 2 dkg szalonnát és a megtisztított hagymát egészben. Mérsékelt tűzön, fedő alatt, puhára pároljuk. Ha még nem puhult meg a tarhonya, de levét elfőtte pótoljuk alaplével. Ha kész a hagymát kivesszük belőle és melegen tartjuk.

A felkockázott  maradék szalonnát olajon megpirítjuk, ha kezdi a zsírját kiadni a szalonnát félretesszük.
A tarja szeleteket sózzuk borsozzuk és lisztben megfogatjuk, majd mindkét oldalukat kissé megpirítjuk az olajos zsírban. A szelethúsokat visszatesszük a lábosba meghintjük majorannával és rozmaringgal, húsalaplével felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha lefőne hamarabb a leve, vízzel pótoljuk. Ha szálas rozmaringot használtunk azt a végén vegyük ki! !

Tésztás tálra halmozzuk fel a tarhonyát, hegyes erős paprika karikákkal és a pörccel díszítve.

Húsos tálba a szelethúst lapolva fektessük és locsoljuk meg szaftjával, hintsük meg petrezselyemzölddel.