Hozzávalók:
- 8 szelet sertés szűz,
- 5 dkg vaj,
- 2 dl erőleves,
- 1,5 dl félszáraz fehérbor,
- 1 csomó zöldpetrezselyem,
- 2 ek. liszt,
- 30 dkg zsenge zöldborsó,
- 2 fej gyenge karalábé,
- 2 szál sárgarépa,
- 5 dkg gomba,
- 15 dkg póréhagyma,
- 1 gerezd préselt fokhagyma,
- 10 dkg reszelt kemény sajt,
- törött bors, és só.
A nem túl vékonyra szelt szüzeket gyengén kiütögetjük, széleit két három helyen bevagdossuk, gyengén megsózzuk, borsozzuk és lisztben megforgatjuk. A forró vajban átsütjük, majd egy lábasba átszedjük a szeleteket.
A visszamaradt zsírba öntjük a bort feloldjuk a pörzsanyagokat és a lábosba szedett húsokra öntjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott karalábét és sárgarépát, a kifejtett vagy mirelit zöldborsót, a vékonyra karikázott póréhagymát, a vékonyra aprított gombát és a fokhagymát. Meghintjük az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, felöntjük 2 dl alaplével, és közepes lángon fedő alatt 15 perc alatt megpároljuk. A zöldségnek nem szabad szétfőnie!
A húst fogóval tálra szedjük, köré halmozzuk a zöldségeket, amit meghintünk reszelt sajttal!
Petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk, amit a zöldséges pecsenyelével előtte meglocsoltunk.