Töreki tejes sertéscomb



Hozzávalók:

-   80 dkg sertéscomb egyben,
-   4 dl tej,
-   1 ek. őrölt rozmaring,
-   1 mk. morzsolt kakukkfű,
-   1 kk. őrölt fekete bors,
-   2 kk. grill fűszerkeverék,
-   1 fej lilahagyma,
-   3 gerezd fokhagyma,
-   1 dl olaj,
-   1 kk. vaj,
-   só.

A húst megmossuk, szárazra töröljük és 1 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az 1 dl olajban elkeverjük az áttört fokhagymát, a rozmaringot, a grill fűszer keveréket, egy csipet sót, a borsot és a lereszelt lilahagymát. Megkenjük vele a húslapokat, majd felhajtva hengeresre formáljuk. Alufóliára fektetjük és kívülről is laposan betapickoljuk az olajos páccal, majd feltekerjük. Az alufóliát ráhajtogatjuk, úgy, hogy az olaj sehol sem tudjon kifolyni belőle. Egy napot hűtőben érleljük a kis hengereket.
Másnap egy mély méretes tűzálló tálba tesszük és előmelegített forró sütőben 45 percig sütjük. Ezután óvatosan lebontjuk róluk a fóliát és a felforrósított  tejjel leöntjük. Mérsékelt tűzön addig melegítjük tovább, amíg a tej több mint fele elfő alóla. Félidőben fordítsuk meg a húst, hogy mindkét oldala szép barnára süljön.
Ezután lebontjuk róla a fóliát, egy kis pihentetés után vékony szeletekre vágjuk.
A visszamart szaftot megkóstoljuk, ha kissé sós lenne egy kis tejet adjunk hozzá. Végül a vajjal keverjük el.
A krémszerű, különleges ízű selymes szaftot külön edényben tálaljuk.

Burgonyapürét kínáljunk köretként.