Újhelyi borjúkotlet



Hozzávalók:

- 4 szelet borjúborda,
- 8 csík vékonyra szeletelt bacon,
- 2 tojás,
- 0,5 dl főzőtejszín,
- 1 citrom,
- liszt, morzsa a panírozáshoz,
- olaj a sütéshez,
- 1 csomó petrezselyemzöld,
- só, mk. pirospaprika, bors.

A hússzeleteket kiverjük és gyengén megsózzuk, borsozzuk.

Előkészítjük a panírozás kellékeit: A tojást elhabarjuk a tejszínnel és két csipet sóval ízesítjük. Panírozó tálba öntjük a zsemlemorzsát és belereszeljük a citrom héját és összekeverjük.
Végül egy másik panírozó tálba beleteszünk 4-5 ek. lisztet és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd jól átkeverjük.

A hús szeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk. Ezután tojásba, majd az egyik oldalára a húsnál nem hosszabb bacon csíkot lapítunk a másik oldalra úgyszintén. Vékony húsvillával átszúrjuk és ismét tojásba merítjük, kiemelve a morzsára fektetjük. A szelet tetejére és oldalára kézzel ráhúzzuk, rászórjuk a morzsát.

Fedő alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.

Sült kockaburgonyával tálaljuk és a húst meghintjük vágott petrezselyemmel. A tányér szélén legyen egy citek citrom.