Bakonyi aprópecsenye


  Hozzávalók: 

- 1 kg burgonya,
- 40 dkg sertéscomb,
- 25 dkg zöldborsó,
- 20 dkg erdei gombakeverék,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- 1 csomó petrezselyem,
- olaj a sütéshez,
- só, bors.

A húst megmossuk, lecsepegtetjük, vékony csíkokra vágjuk. Olajon hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb szeletekre vágott gombát, zöldborsót, a kicsumázott, karikára vágott paprikát, a hámozott kimagozott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Rövid lére sütjük.

Közben meghámozzuk, megmossuk ás leszárogatjuk a burgonyát. Kockára vágjuk és bő forró olajban kisütjük. Szűrőbe rakjuk és lecsöpögtetjük. Sózzuk.

Az aprópecsenyéhez keverjük, borsozzuk és salátalevelekre halmozva azonnal tálaljuk.