Banános-kappucinós szelet


Hozzávalók:

Tésztához:
- 15 dkg liszt,
- 1 kk. sütőpor,
- 1 ek. kakaópor,
- 4 db tojás,
- 4 ek. hideg ásványvíz,
- 1 egész tojás a kenéshez,
- 15 dkg kristáylvukor,
- vaníliás porcukor a szóráshoz.

A töltelékhez:
- 8 db zselatinlap,
- 750 ml habtejszín,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 6 dkg porcukor,
- 3 evőkanál 3 az 1-ben kapuccinopor,
- 3 darab banán,
- 1 ek. citromlé,
- csokimorzsa, vagy morzsalék a díszítéshez.

A lisztet, a sütő- és a kakaóport keverjük össze. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét vejük fel az ásványvízzel, majd állandó kevergetés mellett szórjuk bele a kristálycukrot, és verjünk belőle kemény habot. Vegyítsük bele a felvert tojássárgáját is. Végül forgassuk bele a lisztes keveréket. A tésztát szedjük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 200 fokon süssük 12 percig. Ha kész, szórjuk meg porcukorral, borítsuk ki egy sütőpapírra, vagy konyharuhára, és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a zselatint áztassuk hideg vízbe. A kétféle cukorral és a kapucsínóporral, verjünk fel 700 ml habtejszínt. A maradék tejszínt melegítsük fel és keverjük bele a kinyomkodott zselatint, aztán az egészet adjuk a kapucsínós habhoz.

A tésztalapot kenjük meg a krém 2/3-ával. A banánokat pucoljuk meg, csorgassunk rájuk a citromlevet, majd hosszában tegyük őket a krémre, úgy hogy közepükön kissé megtörve "kiegyenesítjük" a banánokat. Az egészet tekerjük fel óvatosan, de szorosan, majd csomagoljuk alufóliába, és 1 óra hosszára rakjuk be a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt kenjük rá a maradék krémet, és gazdagon szórjuk meg csokoládéreszelékkel.