Borban párolt körte mascarpone habbal



Hozzávalók:

- 4 db körte (kb. 60 dkg),
- 5 dl száraz vörösbor,
- 5 dl víz,
- 2 db lénarancs,
- 4 ek. cukor, vagy hasonló édesítőszer,
- 2 rúd fahéj,
- 10-16 szem szegfűszeg,
- 2 db csillagánizs,
- 2 dl habtejszín,
- 4 ek. mascarpone,
- 1 ek. méz,

A körtéket zöldséghámozóval meghámozzuk. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
Egy kis lábasban elkeverjük a bort, a narancs levét, a cukrot és a fűszereket.
Felforraljuk és beletesszük a körtéket és 20-25 percig közepes lángon fedő nélkül főzzük.
Néha megforgatjuk a körtéket, hogy mindenhol egyenletes színt kapjanak.
Ha letelt a 25 perc a körtéket félretesszük hűlni.

A maradék fűszeres-cukros bort további 10 percig főzzük magas lángon, hogy besűrűsödjön a benne lévő cukortól. Ez lesz az öntet.

Langyosra hűtjük.

A tejszínt lágy habbá verjük, a felét elkeverjük a mascarponéval és a mézzel.
A maradék tejszínt tovább verjük amíg kemény habot kapunk, majd beleforgatjuk a mascarponéba.

A körtéket az öntettel meglocsolva, a mascarponehabbal együtt tálaljuk.
A habot megszórjuk a narancs lereszelt héjával.