Hozzávalók:
- 1 kg brokkoli,
- 8 dkg vaj,
- 1 csomó petrezselyem,
- só, bors.
Az erősebb, vastagabb szárrészt levágjuk, a szétszedett rózsákat félig megfőzzük, leszűrjük, és az előmelegített vajban átforgatjuk.
Fekete borssal, sóval ízesítjük. Ezután a finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk, fedő alatt roppanósra pároljuk.
Fűszerezése többféle lehet: bazsalikom, tárkony, majoránna, rozmaring.
Ezeket a petrezselyem zöldje helyett használjuk. Bárány-, birkasültekhez vagy fehér húsú szárnyas sültekhez, roston sültekhez kínálhatjuk. Zöldséges vegyes ízelítőtálakhoz is rakhatjuk.
- 8 dkg vaj,
- 1 csomó petrezselyem,
- só, bors.
Az erősebb, vastagabb szárrészt levágjuk, a szétszedett rózsákat félig megfőzzük, leszűrjük, és az előmelegített vajban átforgatjuk.
Fekete borssal, sóval ízesítjük. Ezután a finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk, fedő alatt roppanósra pároljuk.
Fűszerezése többféle lehet: bazsalikom, tárkony, majoránna, rozmaring.
Ezeket a petrezselyem zöldje helyett használjuk. Bárány-, birkasültekhez vagy fehér húsú szárnyas sültekhez, roston sültekhez kínálhatjuk. Zöldséges vegyes ízelítőtálakhoz is rakhatjuk.