
- 0,8 kg cukkini,
- 6 dkg vaj,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 1 csomó petrezselyem,
- só, fehérbors.
A cukkinit jól megmossuk, és zöld héjával együtt 4 cm-es darabokra vágjuk, majd egyenlő cikkekké szeleteljük.
Olvasztott vajba tesszük, finomra vágott petrezselyem zöldjével meghintjük, sózzuk és a bort ráöntjük. Fedő alatt 10 percig pároljuk, fehérborssal fűszerezzük, és fedő nélkül levét elpárologtatjuk.
Forrón tálaljuk. Borjú- és szárnyas sültekhez adjuk.
A párolt cukkinit készíthetjük még különböző ízesítéssel is, kakukkfűvel, rozmaringgal. Ezeket a fűszernövényeket a petrezselyem zöldje helyett használjuk.
- 6 dkg vaj,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 1 csomó petrezselyem,
- só, fehérbors.
A cukkinit jól megmossuk, és zöld héjával együtt 4 cm-es darabokra vágjuk, majd egyenlő cikkekké szeleteljük.
Olvasztott vajba tesszük, finomra vágott petrezselyem zöldjével meghintjük, sózzuk és a bort ráöntjük. Fedő alatt 10 percig pároljuk, fehérborssal fűszerezzük, és fedő nélkül levét elpárologtatjuk.
Forrón tálaljuk. Borjú- és szárnyas sültekhez adjuk.
A párolt cukkinit készíthetjük még különböző ízesítéssel is, kakukkfűvel, rozmaringgal. Ezeket a fűszernövényeket a petrezselyem zöldje helyett használjuk.