Karalábéfőzelék




  Hozzávalók:


- 4 fej karalábé,
- 2 szál sárgarépa,
- 1,5 evőkanál liszt,
- 2 dl főzőtejszín előmelegítve,
- kb. 3 dl tej,
- 3 dkg vaj,
- 1 ek. olívaolaj,
- 1 csomó petrezselyemzöld finomra aprítva,
- cukor, só.

A karalábékat és a répát megpucoljuk és félcentis hasábra vágjuk.

Lábasban olajat hevítünk ebben olvasztjuk meg a vajat. Ha felhabzik beletesszük a feldarabolt zöldséget és a petrezselyem felét, megsózzuk. Ha kezd üveges lenni akkor rászórjuk a lisztet elkeverjük és lassan öntjük rá a meleg tejszínt. Folytonosan kevergetés mellett további annyi tejet adunk még hozzá, amennyit a liszt felvesz.

Puhára főzzük és cukrozzuk.Tálalás előtt belekeverjük a maradék zöldpetrezselymet.