Daragaluska


  Hozzávalók:



- 10 dkg búzadara,
- 2 tojás,
- 7 dkg lágy vaj,
- csipet sütőpor,
- 1 l erőleves (lehet kockából is),
- só.

Köretnek:
Egy tojást csipet sóval és csöppnyi sütőporral villával összekeverünk és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Néhány óra hosszat (fél napot) hűtőben állni hagyjuk.

Majd forró erőlevesbe szaggatjuk. 20 percig lassú tűzön forraljuk, amíg a galuskák kb. háromszorosukra nőnek.


Levesbetétnek:
A tojás fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sárgáját, egy csipet sütőport és annyi darát, hogy egészen könnyű tésztát kapjunk. 1-2 óra hosszat hűtőben állni hagyjuk. Csendesen fővő levesbe beleszaggatjuk.