Hozzávalók:
- 1
bögre (2dl) fényezett rizs,
- 2 ek. olaj,
- 1 vöröshagyma,
- 2,5 dkg vaj,
- 5 dkg trappista sajt,
- 25 dkg zöldborsó,
- 4 dl húsalaplé,
- só, bors.
A rizst megmossuk és leszűrjük.
Lábosban forró olajban üvegesre pirítjuk. Az alaplevet felforraljuk a zöldborsóval, majd ráöntjük a rizsre, csipet sót adunk hozzá, borsozzuk és hozzáadjuk az egész vöröshagymát. Fedő alatt lassan 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fedőt, a hagymát kivesszük.
A vajat, a finomra vágott petrezselyem zöldjét és a megreszelt sajtot hozzáadjuk. Jól átkeverjük. Megkóstoljuk és ha kell utána ízesítjük.
Az összes mártásos, szaftos ételhez adhatjuk.
- 2 ek. olaj,
- 1 vöröshagyma,
- 2,5 dkg vaj,
- 5 dkg trappista sajt,
- 25 dkg zöldborsó,
- 4 dl húsalaplé,
- só, bors.
A rizst megmossuk és leszűrjük.
Lábosban forró olajban üvegesre pirítjuk. Az alaplevet felforraljuk a zöldborsóval, majd ráöntjük a rizsre, csipet sót adunk hozzá, borsozzuk és hozzáadjuk az egész vöröshagymát. Fedő alatt lassan 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fedőt, a hagymát kivesszük.
A vajat, a finomra vágott petrezselyem zöldjét és a megreszelt sajtot hozzáadjuk. Jól átkeverjük. Megkóstoljuk és ha kell utána ízesítjük.
Az összes mártásos, szaftos ételhez adhatjuk.