Rizibizi


  Hozzávalók:



- 1 bögre (2dl) fényezett rizs,
- 2 ek. olaj,
- 1 vöröshagyma,
- 2,5 dkg vaj,
- 5 dkg trappista sajt,
- 25 dkg zöldborsó,
- 4 dl húsalaplé,
- só, bors.

A rizst megmossuk és leszűrjük.

Lábosban forró olajban üvegesre pirítjuk. Az alaplevet felforraljuk a zöldborsóval, majd ráöntjük a rizsre, csipet sót adunk hozzá, borsozzuk és hozzáadjuk az egész vöröshagymát. Fedő alatt lassan 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fedőt, a hagymát kivesszük.

A vajat, a finomra vágott petrezselyem zöldjét és a megreszelt sajtot hozzáadjuk. Jól átkeverjük. Megkóstoljuk és ha kell utána ízesítjük.

Az összes mártásos, szaftos ételhez adhatjuk.