Darázs fészek


  Hozzávalók: 


Tészta:
3 dl langyos tejben 3 dkg élesztőt elmorzsolunk és két 2 ek. cukorral elkeverjük.
40 dkg lisztet keverőtálba teszünk. Közepébe kis mélyedést csinálunk és beleöntjük az élesztős tejet. Ha jól felfutott hozzáadunk még 2 tojás sárgáját és 1 kk. sót. Elkezdjük a lisztet befelé keverni kráter közepe felé. Közben langyos tejjel néha meglöttyentjük, hogy a végére közép-kemény jól gyúrható legyen. Jól átgyúrogatjuk és ha már simán elválik a keverőtál falától kilisztezett gyúródeszkára borítjuk és jól átgyúrjuk.
Kettőbe vágjuk és két cipót formálunk belőle és letakarva jó 20 percig kelni hagyjuk.

Töltelék:
20 dkg lágy vajat 15 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral ás 2 ek. kakaóval habosra kikeverünk és langyos helyen tartjuk, hogy könnyen kenhető maradjon.

Az egyik cipót lisztezett deszkán nagy téglalap alakúra kinyújtjuk. A kakaós vajas krém felével megkenjük. Szélesebb oldalán kezdve, mint a rétest vagy piskótatekercset felsodorjuk. Meghintjük liszttel. A rúd alakú tekercset 7-8 darabba vágjuk, vékony pengéjű éles késsel, nehogy ellapítsuk a tekercseket és kinyomjuk belőlük a krémet.

Felállítva, margarinnal alaposan kikent olyan tepsibe tesszük, hogy egymás között legalább 1 ujjnyi vastagságú helyet tudjunk hagyni a tekercsek körül.

Ugyanígy járunk el a másik cipóval is. Így 14-16 tekercsünk lesz a két tepsiben. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. Addig kelesztjük amíg a tészta tekercsek majdnem, vagy ténylegesen összeérnek.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük.

2 dl tejet 10 dkg cukorral és vanília sütésálló aromával összeforralunk. Félsülésben két-három alkalommal a tetejét ezzel alaposan megkenjük.