Déryné csókja



  Hozzávalók:

Tészta:
4 tojás fehérjét 26 dkg cukorral kemény habbá verjük. Belekeverünk 10 dkg darált diót, és 10 dkg darált pörkölt mogyorót. Ebből a félig folyós masszából olajozott sütőpapírra teszünk egy-egy púpozott evőkanállal diónyi adagokat és 5 perc alatt előmelegített sütőben 160 fokon 6-7 perc alatt puszedliket sütünk.

Krém:
20 dkg cukrot és 5 dkg kakaót és egy csomag vaníliás cukorral pici vízzel jó vastagra főzzük. A tűzről levéve 4 tojás sárgájával és 15 dkg vajjal elkeverjük habosra és gőzön felfőzzük.

Két puszedli közé kerül bőven a krém és kissé összenyomva a kibuggyanó krémet darált dióban, darált pörkölt mogyoróban, vagy pirított tört mandulában forgatjuk meg.