Diós kifli


  Hozzávalók:


- 25 dkg liszt,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 15 dkg darált dió,
- 1/4 mokkáskanál őrölt fahéj,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 1 tojás sárgája,
- csipet só.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát, jól összegyúrjuk. Letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd egyforma kis darabokat kiveszünk a tésztából, és tenyerünk között, vagy deszkán hosszúkás vastagabb nudli alakú formákká alakítjuk. Kifli alakúra hajlítva sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 160 fokon megsütjük.

Kenéshez:
- 5 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 1 cs. vaníliás cukor.

Még melegen átkenjük a kiflik tetejét olvasztott vajjal, majd a porcukor, vaníliás cukor keverékével megszórjuk.

Hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé törékenyek. Utána eltehetjük. Papírdobozban sokáig eláll.