- 20-30 dkg só
- 10 db sárgarépa
- 4-5 db tv paprika
- 3-4 db paradicsom
- 3 db kisebb fej karalábé
- 3 db közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej zeller
- 1 fél kis fej fehérkáposzta
- 1 nagy csokor zellerzöld
- 1 nagy csokor lestyán
- 2 csokor friss petrezselyem
Ha aprítottál már valaha zöldséget, vagy legalább láttál valakit, aki aprít, akkor bizony nem lesz nehéz dolgod. A paradicsomokat mártsd forró vízbe, majd kapd le a héjukat, aztán kockázd fel őket. A répát, zellert, karalábét tisztítsd meg, darabold egységes méretűre, majd szórd a turmixgépbe.
A hagymát kockázd fel, a káposztát vágd szintén turmixgép-barát részekre, tépkedd hozzájuk a petrezselymet, a zellerzöldjét és a lestyánt is, törd hozzájuk a fokhagymát, majd indítsd be a turmixgépet és aprítsd egészen finomra a zöldségeket. Ha ezzel megvagy, mérd le, hogy milyen súlyú keveréket készítettél és nagyjából az ötödének (x/5) megfelelő mennyiségű Himalája-sót keverj hozzá (ha a boltban nem kapsz Himalája sót vegyél tengeri sót, de semmiképpen ne végy finomított apró szemű sót!!). A sót össze kell aprítanod, amihez végy néhány erős papír, vagy műanyag zacsit (egy nem elég, mert az első ütés után kiszakad)
és egy kalapácsot, vagy kis-baltát. Ezzel aprítsad fel a sót! Ne tedd kidobhatóvá a turmixgéped!
Ha mindezzel megvagy, egyszerűen csak töltsd kifertőtlenített dunsztosüvegekbe a végeredményt és tedd fel a polcra, aztán ha bármihez kell, használd bátran.