Feri rántottája


Hozzávalók:

-  10 dkg főtt-füstölt bacon szalonna
-  10 dkg debreceni kolbász
-  1 nagy fej hagyma
-  2 gerezd fokhagyma
-  2 zöldpaprika
-  1 paradicsom
-  1 kk. Erős Pista
-  1 kk. Piros Arany
-  3 tojás/ fő
-  1 dl testes vörösbor
-  5 dkg reszelt kemény sajt
-  csipet só

A szalonnát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a kockára vágott hagymát és az aprított fokhagymát, rádobjuk a felkarikázott zöldpaprikát a felkockázott debrecenit és a paradicsomot, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a Piros Aranyat és az Erős Pistát jól átkeverjük, majd a fedőt visszatéve készre pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és zsírjára sütjük.

Hozzáadjuk a felvert tojásokat, amelyhez egy csipet sót adtunk és a lecsóalappal jól összekeverjük. Ezután viszont már ne kevergessük. Ha a közepe még kissé rezgős húzzuk le a tűzről szórjuk meg a reszelt sajttal és tegyünk rá egy fedőt. Két-három perc múlva tálaljuk, frissen forrón az igazi!

Egészségtelen(?)  fehér házikenyérrel és cékla salátával szeretem.