A tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg vaj
- 5 ek. porcukor
- 5 ek. kakaópor
- 1,5 dl kávé
- 1/2 üveg rumaroma
- 10 dkg étcsokoládé
- meggybefőtt leve
- 1
üveg meggybefőtt
A krémhez:
- 60 dkg gesztenyemassza
- 1/2 üveg rumaroma
- 4 dl habtejszín
- 1
dkg zselatin
A díszítéshez: - 1 dl habtejszín
- 12 szem meggy
- 36 szem francia drazsé
- tortadara
- 12 db ostyarúd
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrom, és egy tortaformába belenyomkodom egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakom a kimagozott, meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítem, a tésztát a hűtőbe rakom.
Elkészítem a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadom a rumaromát, a felvert habtejszínt és a zselatint. Miután összedolgoztam a krémet, megkenem vele a tésztát. 20-25 percre a hűtőbe rakom.
Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenem a torta tetejét. Az oldalának az alját, ahol a tészta látszik, tortadarával bevonom. A tetejét meggyel, francia drazséval, ostyarúddal és tortadarával díszítem.