Gesztenye torta


Hozzávalók:

        A tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 5 ek. porcukor
  • 5 ek. kakaópor
  • 1,5 dl kávé
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 10 dkg étcsokoládé
  • meggybefőtt leve
  • 1 üveg meggybefőtt
             
    A krémhez:
    • 60 dkg gesztenyemassza
    • 1/2 üveg rumaroma
    • 4 dl habtejszín
    • 1 dkg zselatin

      A díszítéshez:

    • 1 dl habtejszín
    • 12 szem meggy
    • 36 szem francia drazsé
    • tortadara
    • 12 db ostyarúd


    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrom, és egy tortaformába belenyomkodom egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakom a kimagozott, meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítem, a tésztát a hűtőbe rakom.

    Elkészítem a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadom a rumaromát, a felvert habtejszínt és a zselatint. Miután összedolgoztam a krémet, megkenem vele a tésztát. 20-25 percre a hűtőbe rakom.

    Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenem a torta tetejét. Az oldalának az alját, ahol a tészta látszik, tortadarával bevonom. A tetejét meggyel, francia drazséval, ostyarúddal és tortadarával díszítem.