Gombaszósz


  Hozzávalók:

- 2 kis fej vöröshagyma,
- 30-35 dkg vegyes erdei gomba,
- 3 ek. olaj,
- 1 csomag petrezselyemzöld finomra vágva,
- 1 dl Szürkebarát,
- 1 kk. citromlé,
- 2 dl főzőtejszín,
- 2 tk majoranna,
- só, frissen őrölt bors.

Két kisebb hagymát fimomra összeaprítunk. Üvegesre megpároljuk olajon, majd rárakjuk a felszeletelt gombát. Megvárjuk, hogy a gomba levet engedjen ezután sózzuk és bőségesen borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldfűszerek felét, a citromlevet és a bort. Addig pároljuk fedő alatt, amíg a gomba megpuhul.

A gomba 3/4-ét kiszedjük, botmixerrel pépesítjük. A 2 ek. keményítőt kikeverjük 2 dl tejszínnel. Hozzáadjuk a maradék zöldfűszert. 5 percig rotyogtatjuk, néha megkeverjük. Ha kell utána ízesítjük.