Hozzávalók:
Omlós
tésztához:
- 15 dkg liszt,
- 7 dkg cukor,
- 10 dkg vaj,
Továbbá:
- 2 dl meggylé,
- 2 kk. étkezési keményítő,
- 25 dkg kimagozott meggy,
- 20 dkg szeder, vagy málna,
- 5 dkg porcukor,
- 0,5 dl cseresznye pálinka,
- 2 db piskótalap (lehetőleg kakaós),
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 8 dkg áfonyadzsem,
- 3 dkg csokiforgács lapok,
- 1 l habtejszín,
- 4 ek. csokiforgács, eper, cseresznye, áfonya a díszítéshez.
Az omlós tésztához valókat dolgozzuk össze és egy tortaformába benyomkodva süssük meg és hagyjuk kihűlni.
Az étkezési keményítőt keverjük ki egy kevés meggylével. A többi gyümölcslevet felfőzzük, besűrítjük és elkeverjük a meggyszemekkel.
A porcukrot 4 evőkanál vízzel felfőzzük és ha kezd kissé sűrűsödni elkeverjük a cseresznye pálinkával.
A tejszínt vaníliás cukor hozzáadásával kemény habbá verjük.
A tortaformában levő omlós tésztát gazdagon megkenjük áfonya dzsemmel. Ráfektetjük az egyik piskótalapot és 2 cm-es tejszínréteget halmozunk rá. Ebbe a meggyszemeket szórjuk elég sűrűn. Ezután ráhelyezzük a másik piskóta lapot és finoman lenyomkodjuk. Bevonjuk egy ujjnyi tejszínhabbal és belenyomkodjuk a szeder, vagy málna szemeket. Elsimítjuk és csokiforgáccsal díszítjük.
Végül kibontjuk a tortaformát és a maradék tejszínhabbal a torta oldalát is áthúzzuk.
- 15 dkg liszt,
- 7 dkg cukor,
- 10 dkg vaj,
Továbbá:
- 2 dl meggylé,
- 2 kk. étkezési keményítő,
- 25 dkg kimagozott meggy,
- 20 dkg szeder, vagy málna,
- 5 dkg porcukor,
- 0,5 dl cseresznye pálinka,
- 2 db piskótalap (lehetőleg kakaós),
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 8 dkg áfonyadzsem,
- 3 dkg csokiforgács lapok,
- 1 l habtejszín,
- 4 ek. csokiforgács, eper, cseresznye, áfonya a díszítéshez.
Az omlós tésztához valókat dolgozzuk össze és egy tortaformába benyomkodva süssük meg és hagyjuk kihűlni.
Az étkezési keményítőt keverjük ki egy kevés meggylével. A többi gyümölcslevet felfőzzük, besűrítjük és elkeverjük a meggyszemekkel.
A porcukrot 4 evőkanál vízzel felfőzzük és ha kezd kissé sűrűsödni elkeverjük a cseresznye pálinkával.
A tejszínt vaníliás cukor hozzáadásával kemény habbá verjük.
A tortaformában levő omlós tésztát gazdagon megkenjük áfonya dzsemmel. Ráfektetjük az egyik piskótalapot és 2 cm-es tejszínréteget halmozunk rá. Ebbe a meggyszemeket szórjuk elég sűrűn. Ezután ráhelyezzük a másik piskóta lapot és finoman lenyomkodjuk. Bevonjuk egy ujjnyi tejszínhabbal és belenyomkodjuk a szeder, vagy málna szemeket. Elsimítjuk és csokiforgáccsal díszítjük.
Végül kibontjuk a tortaformát és a maradék tejszínhabbal a torta oldalát is áthúzzuk.