Kókuszos kokca


  Hozzávalók: 


Tészta:

30 dkg cukorral, 5 dkg vaj, 2 egész tojással, 4 evőkanál langyos mézet habosra keverünk. Hozzászitálunk 0,5 kg lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 sütőport és annyi tejet (kb. 2 dl), hogy keverhető legyen. Belereszelünk egy fél citrom héját. Géppel csomómentesre keverjük.
Közben 15 dkg magozott meggyet lecsöpögtetünk. Ha a tésztát jól kikevertük a meggyet lisztben megforgatjuk, majd lazán a tésztába keverjük. Egy órát pihentetjük.

Margarinnal kikent kilisztezett tepsibe öntjük. (Kb. 1,5 cm magasan legyen a tepsiben.) Sütőpapírral is bélelhetjük, csak egy kicsit olajozzuk be. Mérsékelt tűznél megsütjük. (Tűpróba)

Máz:

22 dkg lágy vajat, 20 dkg cukorral habosra kikeverünk. Hozzáadunk apránként keverés közben 10 evőkanál meleg tejet és 4 dkg kakaót és fokozatosan melegítve felfőzzük állandó keverés közben. Ha kezd kihűlni 4 evőkanál rumot (2 kk. rumaromát) keverünk bele.

A kockára vágott tésztát villára szúrjuk és a langyos mázba mártjuk. Kissé lecsurgatjuk és kókuszreszelékben megforgatva hagyjuk kihűlni. Ha kezd megdermedni a máz a reszelékből egy tálra szedjük.