Káposztás kocka


  Hozzávalók:


- 1 kg káposzta,
- 10 dkg zsír,vagy olaj,
- 50 dkg fodros nagy kockatészta (8     tojásos száraz tészta),
- ha zsírral pirítjuk a káposztát 2 ek.     olaj a tészta főzővízébe,
- 1-2 ek. cukor ízlés szerint,
- só, bors.

A káposztát négyfelé hasítjuk, a torzsáját kiszedjük. Finomra reszeljük, besózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Utána kinyomkodjuk.

A zsírt/olajat felhevítjük és megbarnítjuk benne a cukrot, beletesszük a kinyomkodott káposztát, és állandóan kevergetve megpirítjuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük. A vízbe tehetünk egy kevés olajat, hogy a tészta ne álljon össze.

A káposztára törött borsot szórunk, belerakjuk a jól lecsurgatott tésztát, összekeverjük, forrón tálaljuk.

Porcukrot adunk mellé - van aki édesen és borsosan szereti.