Káposztás-kolbászos egytál

Hozzávalók:

- 0,8 kg fehérkáposzta,
- 25 dkg paprikás lágy kolbász,
- 10 dkg szeletelt bacon,,
- 40 dkg burgonya,
- 2 fej hagyma,
- 10 dkg vaj,
- 1 csipet szárított bazsalikom,
- 1 mk. szárított kakukkfű,
- 1 csipet köménymag,
- 1 babérlevél,
- 5 dl erőleves,
- 2 szál zellerzöld,
- só, bors.

A káposztát megmossuk, lecsepegtetjük, torzsáját és vastag levélereit kivágjuk, 3-4 cm-es kockákra aprítjuk. A megtisztított, megmosott sárgarépát karikára, a burgonyát kockára, vagy hasábra, a hagymát szeletekre vágjuk. 5 dkg vajon üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk az előkészített zöldségeket, hozzáadjuk a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a köménymagot, a babérlevelet, az erőlevest, és lassú tűzőn pároljuk kuktában (kb. 25 perc).

Főzelékes tálba szedjük. Közben a kolbászt megmossuk, néhány pillanatra víz alá tartjuk - így könnyűszerrel lehúzhatjuk a bőrét -, vékony karikákra vágjuk, és a maradék vajon mindkét oldalán pirosra sütjük és a megpuhult zöldségekhez adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és könnyedén átkeverjük. Tejföl pamacsokkal díszítjük.