Karfiolos rakott csibemell




Hozzávalók:

- 8 szelet csirkemell,
- 8 vékonyra szeletelt főtt, füstölt tarja,
- 8-10 szelet natúr lapkasajt,
- 1 kg tisztított karfiol,
- 5 dl tejföl,
- 1 dl főzőtejszín,
- 5 dkg reszelt trappista sajt,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 ek. szárnyas fűszerkeverék,
- 3 tojássárgája,
- 3 ek. olaj,
- zsemlemorzsa, liszt,
- só, bors.

A húst megmossuk, kissé kiverjük, fél órára fűszerkeverékkel behintve állni hagyjuk. Egy kevés őrölt borssal elkevert lisztbe forgatjuk, és forró olajban, mindkét oldalán hirtelen elősütjük, majd félretesszük.

A karfiolt alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, óvatosan rózsáira bontjuk. Kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk egy mélyebb sütőtálat, az aljára lerakunk egy réteget a nagyobb karfiol rózsákból. Rá egy szelet sajtot, majd egy szelet tarját helyezünk, és a karfiol tetejére egymás mellé lerakjuk. A tarjákat és hússzeletek közét megrakjuk a maradék apróbb karfiollal, megöntözzük a három tojás sárgájával, a reszelt sajttal, a vágott petrezselyemmel és ízlés szerint sóval simára kevert tejföllel és tejszínnel. Előmelegített, forró sütőben (200 fokon) kb. 25 percig, pirulásig sütjük.