Paprikás burgonya II.


Hozzávalók:

- 0,8 kg burgonya,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 10 dkg félkemény füstölt kolbász,
- 5 dl húsalaplé,
- 25 dkg zöldborsó,
- 1 csomó aprított petrezselyem,
- 1 mk. csípős fűszerpaprika,
- 1 ek. Piros Arany,
- 6 db kemény tojás,
- fej nagyobb hagyma,
- só, bors.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, rádobjuk a megtisztított, megmosott, finomra vágott hagymát, és fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a - bőrétől megszabadított - felkarikázott kolbászt. Néhány percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, amíg elkeverjük benne a pirospaprikákat és a Piros aranyat, majd rádobjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, ráöntjük a 5 dl húsalaplevet és még annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Lassú tűzön egész puhára főzzük.
Lehúzzuk a tűzről kissé hűlni hagyjuk és utána leturmixoljuk , nem baj ha kissé darabos marad.
Végül beletesszük a zöldborsót és a petrezselymet, majd puhára főzzük.

Ha a zöldborsó megfőtt a kemény tojásokat felkarikázzuk szelővel. A sárgáját egy tálba szedjük, villával szétnyomkodjuk és néhány kanál krumpli lével elkeverjük, majd az egészet a burgonyás zöldborsóhoz keverjük. A fehérjét nagyázva felaprítva szintén  a zöldborsóhoz keverjük. Még egyet forralunk rajta, ha szükséges, utánasózzuk, borsozzuk. Ügyeljünk, hogy a végén is legyen elegendő lé alatta.
Ha nagyon sűrű lenne agy kevés vízzel hígítjuk.