Paradicsomos káposzta

  
Hozzávalók:


- 1 kg fehérkáposzta,
- 1 kisfej hagyma,
- 3 ek. olaj,
- 2 ek. liszt,
- 10 dkg paradicsompüré,
- 1 ek. cukor,
- 1 db zöldségleves kocka,
- só.

A káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk. A káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra vágjuk-gyaluljuk.

A hagymát meghámozzuk és megmossuk. A káposztát nagyobb edénybe szűrjük, és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára, de nem pépesre főzzük (20-25 perc).

Az olajat felforrósítjuk, elkeverjük a liszttel, és világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk, és simára keverjük az 5 dl zöldségalaplével felhígított paradicsompürével, majd a káposztához öntjük. Jól összeforraljuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a cukorral édesítjük.

Az edényt inkább csak rázogassuk, mert kevergetéssel könnyenösszetörjük a káposztát, és akkor már nem gusztusos!