Puncs szelet


Hozzávalók:

- 2 egész tojás,
- 4 tojássárgája,
- 15 dkg porcukor,
- citromhéj,
- 4 tojásfehérje,
- 15 dkg daraliszt,
- barackíz.


A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük.

A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverjük a kikevert tésztához. A tésztát a kikent, meglisztezett tepsibe öntjük és lassan megsütjük.

Mikor a tészta megsül, kivesszük a tepsiből megnedvesített késsel hosszában három egyforma részre szeljük. Az alsó részt baracklekvárral megkenjük és a töltelék felét is rákenjük. Ráborítjuk a második a második részt, meglocsoljuk rummal, megkenjük baracklekvárral és a töltelék maradékával. Betakarjuk a harmadik lappal, 1 óra hosszat nehezékkel terheljük meg.

Csak másnap szeleteljük fel és a mázat is másnap tesszük rá!

Töltelék:
- 15 deka porcukor,
- 15 darab piskóta,
- 1 citrom leve,
- 15 deka őrölt dió,
- 5 deka csokoládé és,
- 1 deci rum.
A cukrot egy kevés vízzel sűrű sziruppá főzzük. A kihűlt sziruppal meglocsoljuk a piskótát, hozzákeverjük a citromlevet, az őrölt diót és a rumot. A tölteléket jól kikeverjük és összevegyítjük a reszelt csokoládéval. Az egészet még egyszer jól átkeverjük.

Rumos máz:
- 26 deka porcukor,
- 1 tasak főző puncs-pudingpor,
- 2 evőkanál forrásban lévő vízzel és 2 evőkanál rummal fél óra  hosszat keverjük míg kellően besűrűsödik.