Rakott burgonya


  Hozzávalók:


- 1 kg burgonya,
- 1 pár füstölt kolbász (héj nélkül),
- 25 dkg vaj,
- 10 tojás,
- 0,5 l tejföl,
- 8 dkg zsemlemorzsa,
- 2 csomag kolbász ízesítésű lapkasajt,
- ízlés szerint só, bors.

A burgonyát héjában, valamint 6 darab tojást megfőzzük, kihűtjük, majd mindkettőt karikákra vágjuk. Hagyjuk kihűlni.

Ezután a 10 dkg vajat 4 tojás sárgájával kikeverünk, majd hozzáöntjük a tejfölt és a frissen reszelt szerecsendióval, a fehérborssal és sóval fűszerezzük. Jól elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a burgonya-, kolbász- és tojáskarikákat, valamint lazán a 3 tojásfehérjéből felvert habot. Lazán összekeverjük, után-ízesítjük.

Kivajazott zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba öntjük, tetejét befedjük lapkasajtokkal meglocsoljuk 5 dkg olvasztott vajjal, meghintjük zsemlemorzsával és a maradék vajdarabkákat ráteszünk. 200 fokos, előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.