Tepsis burgonya


 Hozzávalók:


- 1 kg burgonya,
- 15 kockázott bacon,
- 3 vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 3 evőkanál olaj,
- 2 mokkáskanál pirospaprika,
- 15 dkg füstölt sajt,
- ízlés szerint só, bors.

A burgonyát meghámozzuk és hajóra vágjuk. (Mint ahogyan a paprikás krumplihoz is.) Sós vízben félpuhára főzzük. Alaposan lecsöpögtetjük.

Az olajban elkeverjük a pirospaprikát és az átpréselt fokhagymát. A vöröshagymát felkarikázzuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük a burgonyát (amelyben kb. egy rétegben elfér). Megsózzuk és meglocsoljuk a paprikás olajjal, rászórjuk a hagymát.

A legegyszerűbb kézzel átkeverni, hogy a paprikás olaj mindenütt bevonja a burgonyát és a hagymát. Rásimítjuk a tejfölt.

Végül rászórjuk a felkockázott bacon szalonnát egyenletesen.


200 fokos, előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.


Tálalás előtt meghintjük a reszelt sajttal.