Újburgonya


  Hozzávalók:


- 80 dkg újburgonya,
- 2 csomó újhagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 evőkanál olaj,
- 1 csomó zöldpetrezselyem,
- ízlés szerint só, bors.

Az apró szemű újburgonya héját folyó víz alatt ledörzsöljük.

Az újhagymát megtisztítjuk, zöld részével együtt felkarikázzuk.

Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk az újburgonyát kevergetve vékony kérget sütünk neki. Ezután az újhagymát és az apróra vágott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk, és meg-megkevergetve 5 percig sütjük, pároljuk. Megsózzuk, frissen őrölt fekete borssal és felaprított friss petrezselyemmel fűszerezzük.

Egy kevés vizet öntünk alá, és további 10-15 percig csendes tűzön hagyjuk fedő alatt, hogy megpuhuljon.