Sonkás kocka


  Hozzávalók:


- 50 dkg kocka tészta,
- 35 dkg füstölt sonka, vagy csülök nem zsíros része,
- 1 pohár tejföl,
- 1 füstölt sonkaízű tömlős sajt,                                               
- 1 dl főzőtejszín,
- 3 ek. olaj,
- 15 dkg trappista sajt,
- 1 csomó újhagyma finomra karikázva,
- só, bors.

A tésztát 10-15 perc alatt megfőzzük a sós-olajos vízben.

Kevés olajon néhány perc alatt megpirítjuk az újhagyma karikákat, majd hozzáadjuk a kockára vágott a sonkát, vagy csülökhúst. Öt percet pirítjuk, borsozzuk. A tejszínt a füstölt sonka ízű ömlesztett sajtot és tejfölt alaposan elkeverjük és a hagymás húshoz adjuk felrottyantjuk és mártássá keverjük.

A kifőtt, lecsepegtetett tésztára öntjük és lazán átkeverjük, hogy a tésztát ne törjük össze.

Tálaláskor durvára reszelt sajtot teszünk rá.