Sonkás tojáslepény tekercs


  Hozzávalók:

- 6 tojás,
- 10 dkg gépsonkaszelet,
- 15 dkg reszelt ementáli sajt,
- 3 dkg liszt,
- 5 dkg tömlős krémsajt,
- 0,5 dl tejszín,
- 12 dkg vaj,
- 1 közepes nagyságú ecetes uborka,
- 1 ek. mustár, só, bors, finom morzsa.

A tojásokat habosra felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet. (Célszerűen gépi habverővel.) Majd a sajtokat, a tejszínt simára kikeverjük.
Egy kisebb jénait (20x30 cm) kivajazunk (4 dkg vaj) morzsával kihintjük. Ebbe öntjük a tojáskeveréket és előmelegített sütőben mérsékelt hőfokon 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. (Megsülve ne legyen vastagabb 1 cm-nél)
A maradék 8 dkg vajhoz hozzáadjuk az 1 ek. mustárt, és a finomra vágott uborkát (még jobb a késes robot-géppel aprított) és habosra kikeverjük.
A tojáslepényt alufóliára fektetjük, majd megkenjük a vajkrémmel. Ezt befedjük a reszelt sajttal. Ezután ráfektetjük a sonkaszeleteket. És finoman feltekerjük és az alufóliát lezárva hűtőszekrénybe tesszük. Ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk, salátát és mini pirítóst kínálunk mellé.

A vajkrémet remulád mártással, paprikakrémmel is variálhatjuk.