Hozzávalók:
- 450 g
mélyhűtött spenót,
- 400 g búzaliszt,
- 2 db nagy tojás,
- ~2 dl tej,
- 4 csipet só.
- víz a főzéshez,
- só, bors ízlés szerint.
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük.
Fakanállal, lassan csomómentesre keverjük a galuskatésztát a spenót pürével. Ha túl kemény lenne, kis tejjel még lágyítható.
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is.
A készre főtt nokedlit leszűrjük, leöblítjük és lecsöpögés után néhány csepp olajjal, vagy olvasztott vajjal átkeverjük.
- 400 g búzaliszt,
- 2 db nagy tojás,
- ~2 dl tej,
- 4 csipet só.
- víz a főzéshez,
- só, bors ízlés szerint.
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük.
Fakanállal, lassan csomómentesre keverjük a galuskatésztát a spenót pürével. Ha túl kemény lenne, kis tejjel még lágyítható.
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is.
A készre főtt nokedlit leszűrjük, leöblítjük és lecsöpögés után néhány csepp olajjal, vagy olvasztott vajjal átkeverjük.