Hozzávalók:
- 30
dkg gomba
- 10 dkg piros kápia paprika
- 3 dkg vöröshagyma
- 4 db főtt tojás
- 6 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- zöldpetrezselyem apróra vágva
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- 0,5 húsleves alaplé
- só, majoranna, bors
A bomba tönkjét eltávolítjuk és a nagyobbak héját lehúzzuk, majd jól megmossuk, apróra felszeleteljük. A vaj felén üvegesre pirítjuk a lereszelt hagymát. Hozzáadjuk a gombát és fedő alatt pároljuk. Ha a levét kezdi elfőni hozzáadunk 2 dl húslevest és a feldarabolt paprikát, ha kell sózzuk és borsozzuk, hozzáadunk ízlés szerint majorannát és lefedve készre pároljuk.
A maradék vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, rádobjuk a vágott zöldpetrezselymet és a maradék húslével állandóan kevergetve felfőzzük.
Hozzákeverjük a tejszínt és a tejföl felét, jól átrotyogtatjuk, majd a gombához kevergetjük. Együtt főzzük tovább, amíg a rántás liszt íze teljesen eltűnik.
Végül egy sűrű mártást kell kapnunk.
A főtt tojás tetejét levesszük a sárgáját kiszedjük a tojásba ás köré halmozzuk a gomba mártást a sárgákat négybe vágva a halom oldalára fektetjük a tetejére pedig a levágott fehérje kalap és egy kiskanál tejföl kerül. Végül megszórjuk petrezselyemzölddel.
- 10 dkg piros kápia paprika
- 3 dkg vöröshagyma
- 4 db főtt tojás
- 6 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- zöldpetrezselyem apróra vágva
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- 0,5 húsleves alaplé
- só, majoranna, bors
A bomba tönkjét eltávolítjuk és a nagyobbak héját lehúzzuk, majd jól megmossuk, apróra felszeleteljük. A vaj felén üvegesre pirítjuk a lereszelt hagymát. Hozzáadjuk a gombát és fedő alatt pároljuk. Ha a levét kezdi elfőni hozzáadunk 2 dl húslevest és a feldarabolt paprikát, ha kell sózzuk és borsozzuk, hozzáadunk ízlés szerint majorannát és lefedve készre pároljuk.
A maradék vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, rádobjuk a vágott zöldpetrezselymet és a maradék húslével állandóan kevergetve felfőzzük.
Hozzákeverjük a tejszínt és a tejföl felét, jól átrotyogtatjuk, majd a gombához kevergetjük. Együtt főzzük tovább, amíg a rántás liszt íze teljesen eltűnik.
Végül egy sűrű mártást kell kapnunk.
A főtt tojás tetejét levesszük a sárgáját kiszedjük a tojásba ás köré halmozzuk a gomba mártást a sárgákat négybe vágva a halom oldalára fektetjük a tetejére pedig a levágott fehérje kalap és egy kiskanál tejföl kerül. Végül megszórjuk petrezselyemzölddel.