Tejszínes gomba tojással

  Hozzávalók:

-  30 dkg gomba
-  10 dkg piros kápia paprika

-  3 dkg vöröshagyma 
-  4 db főtt tojás
-  6 dkg vaj
-  3 dkg liszt
-  zöldpetrezselyem apróra vágva
-  1 dl főzőtejszín
-  2 dl tejföl
-  0,5 húsleves alaplé
-  só, majoranna, bors

A bomba tönkjét eltávolítjuk és a nagyobbak héját lehúzzuk, majd jól megmossuk, apróra felszeleteljük.  A vaj felén  üvegesre pirítjuk a lereszelt hagymát. Hozzáadjuk a gombát és fedő alatt pároljuk. Ha a levét kezdi elfőni hozzáadunk 2 dl húslevest és a feldarabolt paprikát, ha kell sózzuk és borsozzuk, hozzáadunk ízlés szerint majorannát és lefedve készre pároljuk.
A maradék vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, rádobjuk a vágott zöldpetrezselymet  és a maradék húslével állandóan kevergetve felfőzzük.
Hozzákeverjük a tejszínt és a tejföl felét, jól átrotyogtatjuk, majd a gombához kevergetjük. Együtt főzzük tovább, amíg a rántás liszt íze teljesen eltűnik.
Végül egy sűrű mártást kell kapnunk.
A  főtt tojás tetejét levesszük a sárgáját kiszedjük a tojásba ás köré halmozzuk a gomba mártást a sárgákat négybe vágva a halom oldalára fektetjük a tetejére pedig a levágott fehérje kalap és egy kiskanál tejföl kerül. Végül megszórjuk petrezselyemzölddel.