Tojással töltött paprika


  Hozzávalók:


-  4 nagyobb TV, vagy kaliforniai paprika
-  6 főtt tojás, 1 nyers tojás
-  10 dkg lángolt kolbász
-  2 ek. olaj
-  5 dkg liszt
-  2 dl tejszín
-  2 dl tejföl
-  1 fej reszelt hagyma
-  1  gerezd zúzott fokhagyma
-  1 kk. Piros Arany
-  2 ek. apróra vágott petrezselyem
-  1 ek. pirospaprika
-  só, bors

Az  olajat felforrósítjuk és beletesszük a hagymákat. Ha kicsit sült rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről.
A 2 dl tejszínt kikeverjük a liszttel és behabarjuk a paprikás hagymát.
A  főtt tojások sárgáját kiszedjük, a fehérjét apróra vágjuk, vagy krumplinyomón áttörjük. A kolbász héját leszedjük felaprítjuk, hozzáadjuk a nyers tojást a Piros Aranyat és egy ek. tejföllel lazítva villával, vagy robot- géppel alaposan sűrű krémessé keverjük. Ez lesz a töltelékünk.
Ha kell még megsózzuk, borsozzuk.
A zöldpaprikákat kicsumázzuk és kirázzuk a magját, majd a töltelékkel betöltjük a paprikákat. Ha a tölteléket túl hígnak találnánk egy kis zsemlemorzsával fogassuk össze.
A paprikás habarást feltesszük a tűzre és 2 dl tejföllel elkeverve kezdjük felmelegíteni, ha rotyog  belefektetjük a töltött paprikákat, megszórjuk petrezselyemmel és fedő alatt kis vizet aláöntve pároljuk. Ha  kell még megsózzuk.
Amint a paprika megpuhult, tálalhatjuk.
Tört burgonyát adunk hozzá.