- 4
nagyobb TV, vagy kaliforniai paprika
- 6 főtt tojás, 1 nyers tojás
- 10 dkg lángolt kolbász
- 2 ek. olaj
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 fej reszelt hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk. Piros Arany
- 2 ek. apróra vágott petrezselyem
- 1 ek. pirospaprika
- só, bors
Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a hagymákat. Ha kicsit sült rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről.
A 2 dl tejszínt kikeverjük a liszttel és behabarjuk a paprikás hagymát.
A főtt tojások sárgáját kiszedjük, a fehérjét apróra vágjuk, vagy krumplinyomón áttörjük. A kolbász héját leszedjük felaprítjuk, hozzáadjuk a nyers tojást a Piros Aranyat és egy ek. tejföllel lazítva villával, vagy robot- géppel alaposan sűrű krémessé keverjük. Ez lesz a töltelékünk.
Ha kell még megsózzuk, borsozzuk.
A zöldpaprikákat kicsumázzuk és kirázzuk a magját, majd a töltelékkel betöltjük a paprikákat. Ha a tölteléket túl hígnak találnánk egy kis zsemlemorzsával fogassuk össze.
A paprikás habarást feltesszük a tűzre és 2 dl tejföllel elkeverve kezdjük felmelegíteni, ha rotyog belefektetjük a töltött paprikákat, megszórjuk petrezselyemmel és fedő alatt kis vizet aláöntve pároljuk. Ha kell még megsózzuk.
Amint a paprika megpuhult, tálalhatjuk.
Tört burgonyát adunk hozzá.
- 6 főtt tojás, 1 nyers tojás
- 10 dkg lángolt kolbász
- 2 ek. olaj
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 fej reszelt hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk. Piros Arany
- 2 ek. apróra vágott petrezselyem
- 1 ek. pirospaprika
- só, bors
Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a hagymákat. Ha kicsit sült rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről.
A 2 dl tejszínt kikeverjük a liszttel és behabarjuk a paprikás hagymát.
A főtt tojások sárgáját kiszedjük, a fehérjét apróra vágjuk, vagy krumplinyomón áttörjük. A kolbász héját leszedjük felaprítjuk, hozzáadjuk a nyers tojást a Piros Aranyat és egy ek. tejföllel lazítva villával, vagy robot- géppel alaposan sűrű krémessé keverjük. Ez lesz a töltelékünk.
Ha kell még megsózzuk, borsozzuk.
A zöldpaprikákat kicsumázzuk és kirázzuk a magját, majd a töltelékkel betöltjük a paprikákat. Ha a tölteléket túl hígnak találnánk egy kis zsemlemorzsával fogassuk össze.
A paprikás habarást feltesszük a tűzre és 2 dl tejföllel elkeverve kezdjük felmelegíteni, ha rotyog belefektetjük a töltött paprikákat, megszórjuk petrezselyemmel és fedő alatt kis vizet aláöntve pároljuk. Ha kell még megsózzuk.
Amint a paprika megpuhult, tálalhatjuk.
Tört burgonyát adunk hozzá.