Töltött tojás krémek


Töltött tojás krémek


A töltött tojáshoz a főtt keménytojásokat általában hosszában ketté vágjuk. A sárgáját felhasználjuk a töltelékhez, amit azután visszatöltünk a fél tojásfehérjékbe.


Mustárkrém


  Hozzávalók:


- 4 főtt tojás sárgája,
- 1 tojásásrgája , 1,5 dl olaj vagy 2 dl majonéz,
- 4 tk. dijoni típusú mustár,
- 4 tk. semleges ízű natur krémsajt,
- 1 kockasajt (natur),
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 narancs leve,
- só, bors.

Vagy friss majonézt készítünk, vagy kész majonézt kimérünk. Ehhez adjuk a főtt tojássárgákat, a mustárt és a krémsajtot, a citromhéjat és keverés közben a narancs levét is hozzáadjuk ízlés szerint. Ízesítjük sóval, borssal.




Magyaros fűszerkrém


  Hozzávalók:


- 4 főtt tojás sárgája,
- 2 dl majonéz,
- 1 tk. Piros Arany (csemege),
- 1 mk. piros őrőlt paprika (lehet csípős is),
- 1 tk. reszelt vöröshagyma,
- 1 szétnyomott fokhagyma,
- 2 paradicsom-paprikás kockasajt (vagy erőspaprikás kockasajt),
- 1 csipet őrőlt köménymag,
- 1 mk. mustár,
- tejföl szükség szerint,
- só, bors.

A majonézbe villával beletörjük a főtt tojás sárgáit. És az összes többi hozzávalót a tejföl kivételével beletesszűk, majd jól elkeverjük. Csak annyi tejfölt adunk hozzá, hogy ne folyós mártás legyen!




Nokedli kedvence


  Hozzávalók:


- 4 főtt tojás sárgája,
- 1 tk. nem csípős (inkább édeskés) mustár,
- 1 tk. almaecet,
- 1/2 alma lereszelve,
- 2 dl majonéz,
- 1 szem főtt burgonya, villával szétnyomkodva,
- 1 tk. tökmagolaj,
- 1 tk. olivaolaj,
- 1 lilahagyma igen apróra vágva,
- 1 csomó mosott petrezselyemzöld gondosan felaprítva,
- só, bors.

Semmi cicó, mindent egy keverőtálba és robotgéppel kíméletlenül habosra keverni!




Szűzi töltelék


  Hozzávalók:


- 4 főtt tojás sárgája,
- 1 db főtt burgonya villával széttörve,
- 1 ek. fehér borecet,
- 1 csipet cukor,
- 10 dkg fehér krémtúró,
- 1 dl fehér édes fehérbor,
- 2 ek. olaj,
- só, bors.

A tojássárgákat a széttört burgonyával és az olajjal ecettel kikeverjük. Hozzáadjuk a bort, a cukrot és beledolgozzuk a krémtúrót. Ízesítjük sóval, borssal.




"Csak egyszerűen" alap töltelék


  Hozzávalók:


- 4 főtt tojás sárgája,
- 3 dkg vaj,
- 1 tk. mustár,
- 1 ek. apróra vágott petrezselyemlevél,
- só, bors.

Villával a sárgákat a vajjal összetörjük beletesszük a mustárt és habosra kikeverjük. A végén a petrezselymet is hozzákeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.




Zöldséges töltött tojás


  Hozzávalók:


- 4 főtt tojás sárgája,
- 4 ek. puhára főtt langyos leveszöldség villával összetörve,
- 3 dkg (puha) vaj,
- 5 dkg apróra reszelt kemény sajt,
- 1 tk. mustár,
- só, bors.

A hozzávalókat keverőtálba öntjjük és habosra kikavarjuk.




Májkrémmel töltött tojás


  Hozzávalók:


- 4 főtt tojás sárgája,
- 2 ek. vaj,
- 1 kis doboz libamájkrém,
- 1 ek. finomra vágott perezselyem,
- só, bors.

A májkrémet a vajjal kikeverjük és kozzádolgozzuk a tojásássárgákat sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a petrezselymet.




Sajttal-sonkával töltött tojás


  Hozzávalók:


- 4 főtt tojás sárgája,
- 3 dkg vaj,
- 1 ek. liszt,
- 5 dkg darált sonka,
- 5 dkg reszet trapista,
- 1 dl tejföl,
- só, bors.

A vajban a liszetet kissé megpitítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt sajtot és még melegen tartva kavargatás közben a sajtot beleolvasztjuk. Ezután beletörjük a tojássárgákat és hozzákeverjük a darált sonkát. Kissé hagyjuk hülni. Ha túl híg lenne a tejföl minősége miatt egy kis zsemlemorzsával fogatjuk meg.