Túrós galuska




  Hozzávalók:


- 24 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 2 ek. olaj,
- 10 dkg tehéntúró,
- 1-1,5 dl víz,
- só.

A liszthez öntjük a külön edényben egyenként felütött tojásokat. Ezután hozzáadjuk az áttört tehéntúrót. Sózzuk, és lazán összekeverjük. Annyi vizet öntünk még hozzá, amennyit a liszt felvesz.

Mivel nagyobb szemű lesz a kész galuska, ezért fadeszkán késsel szaggatjuk, forrásban levő sós vízben kifőzzük. Amikor a galuskák megfőttek, feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, jól lecsurgatjuk.

Felforrósított étolajon átforgatjuk.

Magyaros tejfölös ételekhez (paprikásokhoz, bakonyi sertésbordához stb.) kínálhatjuk.