Zöldborsós aprópecsenye


Hozzávalók:

- 40 dkg sovány sertéscomb,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 kk. Piros Arany,
- 1 kk. majoranna,
- 2 dl húsalaplé,
- 60 dkg zöldborsó,
- 4 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 csomó petrezselyem,
- 1 mk. őrölt kömény,
- só, bors.

Először az aprópecsenyét készítjük el:
a húst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, zsírjára sütjük. A megtisztított, felkarikázott hagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát a szalonnazsírban, fedő alatt megpároljuk. Rádobjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, kevés Piros Arannyal és majoránnával fűszerezzük. Néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet, lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Végül fedő nélkül nagyon rövid lére sütjük.

Közben kevés sós vízben puhára pároljuk a borsót (a mirelitnek szinte csak percek kellenek), jól lecsepegtetjük és az elkészült apró- pecsenyéhez adjuk. Óvatosan összekeverjük, összeforrósítjuk. Tejét megszórjuk vágott petrezselyemmel.

Sült burgonyára tálaljuk.